Yangın Kapısı Günlükler

Yangın merdivenleri, yangın esnasında bina sakinlerinin güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasar çizimı ve konstrüksiyonı, yangın güvenliği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla yapılmalı ve müteallik yönetmeliklere reva olmalıdır.

Başkaca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapısı montaj personellerimiz Yangın kapısı montajı teknikleri konusunda ötümlü eğitimlere yayımcı tutularak teorik detayları geliştirilmekte yapılan montajlar Yangın kapısı montaj teknikleri ve yoklama eğitimi sertifikası bulunan uran personellerimiz aracılığıyla yoklama edilmektedir.

Baş özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok koca sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın güvenli kaçışını sağlayan yangın merdiveni bapsı tamamen yangın anında binayı vazgeçme etmek derunin kullanılmalıdır. Farklı nedenler ciğerin çalıştırmak yahut yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller terk etmek, yangın bapsına giden koridoru nahak malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç takkadak kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın kapıları yararlanma düzlükına bakılırsa, rengine bakılırsa ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması zirdaki gibidir

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı nedir ve ne sorune yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini yağdırmak bağırsakin kullanılan bir bapdır.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde mevcut insanoğluın ve sair dinçların yangın veya rastgele bir müstacel hatır sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, gestaltlması mecburi, bünyeların vazgeçilemez unsurları ortada konum almaktadır.

Fakat temelde “Binaların Yangın Merdiveni Kapısı Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler bölüm önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın alarmı çalmış olduğunda kapıyı kendiliğinden olarak kapatan sertifikalı bir yangın kapısı tutucusuna mevla bir yangın kapısı tercih edilmelidir.

Normal veya özel bir çıkışın yangın yahut çeşitli farklı nedenlerle engellenmesi yerinde da seçenek olarak fonksiyon üstlenir. Müstacel çışitalar alelumum bina içindeki önemli alanlarda dünya tuzakır. Müstacel bir perese esnasında insanların toplanabileceği merdiven evinsizluğu, koridor veya diğer yerler buna dahildir.

Yangın çıkış kapısı, kapatılmaması müstelzim ve yangına dayanıklı olması çok henüz zaruri sıfır bir dış bapdır.

Evlerin ve iş yerlerinin güvenliği, içinde mevcut insanlarla omuz omuza değerli eşyaları gözlemek namına…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *